Kurban Bayramı Ne zaman? Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün?

Bütün Müslüman alemini yakından ilgilendiren ve Hicrî takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren kutlanan “Kurban Bayramı” son dönemde internette en çok merak edilen konular arasında yer alacak. Covid-19 süresince zorluk çeken vatandaşlara yapılacak yardımlar nedeniyle ayrı bir önem taşımakta. Bu manevi duyguları yaşamak isteyen birçok kişi internet üzerinden “Kurban Bayramı hangi tarihte, ne zaman? Kurban Bayramı ayın kaçında? Bayram ayın kaçında?” gibi soruların cevabını aratmakta.




Her sene miladi takvime göre 11 gün önce kutlanan Kurban Bayramı tarihi, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından dini günler takvimi içerisine belirlendi. Bir çok kişinin memleketine ya da tatile gitme planları yaptığı ve hazırlıklarına başladığı Kurban Bayramı’nda bir gün izin verilmesi halinde 9 güne çıkarılabilecek. Kurban Bayramı ile ilgili detaylar haberimizde.

KURBAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Kesilecek olan kurbanların yakın akraba, komşu ve ihtiyaç sahipleri ile pay edileceği Kurban Bayramı’nda binlerce Müslüman kestikleri kurbanlar ile Allah’ın rızası için paylaşımda bulanacak. Her sene 11 gün önce kutlanan Kurban Bayramı arifesi bu yıl 19 Temmuz’da denk geliyor. Bu yıl Temmuz ayında idrak edilebilecek olan ve kurban ibadetinin yerine getirileceği Kurban Bayramı, bir gün izin verilmesi halinde 9 güne çıkarılabilecek. Kurban Bayramı’nın 1. günü bu yıl 20 Temmuz 2021 tarihine denk geliyor. Kurban Bayramı’nın 4. günü ise 23 Temmuz 2021 tarihinde idrak edilecek.

Kurban Bayramı 2021 yılında şu günlerde kutlanacak;

  • 19 Temmuz 2021 Pazartesi – Arefe
  • 20 Temmuz 2021 Salı – 1. Gün
  • 21 Temmuz Çarşamba – 2. Gün
  • 22 Temmuz Perşembe – 3. Gün
  • 23 Temmuz Cuma – 4. Gün




KURBAN KESİM VAKTİ NE ZAMAN BAŞLAR VE BİTER?

Kurban kesim vakti, bayram namazı kılınan yerlerde bayram namazı kılındıktan sonra; bayram namazı kılınmayan yerlerde ise, fecirden (sabah namazı vakti girdikten) sonra başlar. Hanefîlere göre bayramın 3. günü akşamına kadar devam eder (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 154). Bu süre içinde gece ve gündüz kurban kesilebilir. Ancak kurbanların gündüz kesilmesi daha uygundur. Şâfiîlere göre ise 4. günü gün batımına kadar kesilebilir (Şirbînî, Muğni’l-muhtâc, IV, 383; İbn Rüşd, Bidâye, I, 436).

Bu İçeriğe Emojiyle Tepki Ver!
+1
0
+1
0
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
- Reklam-
- Reklam-

Epic Games 124 TL değerindeki oyunu ücretsiz veriyor! [Video]

0
2021’e veda ederken kullanıcılarına küçük bir sürpriz yapmak isteyen Epic Games, 15 gün 15 hediye oyun kampanyasına devam ediyor. Platform, her gün bir oyunu...

Vardiyalı çalışanlarda kalp hastalığı riskinin daha yüksek olduğu ortaya kondu

0
Risk artışı, biyolojik saatin çalışma saatleriyle uyumsuzluğundan kaynaklanıyor Yeni bir araştırmaya göre vardiyalı çalışanların kalp hastalıklarından mustarip olma riski, çalışma saatleri düzenli olanlara kıyasla daha...
- Reklam-
- Reklam-

Popüler İçerikler

- Reklam-
- Reklam-
- Reklam-